Tarta cu prune

de ionela2682 in Dulciuri, 7 Aug 2011 | 8649 vizualizari

 

Provocarea lunii August , gazduita de Gabytza, m-a inspirat in prepararea acestei tarte ce are ca principal element ;PRUNA!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • tava de tarta 26 cm 
  • 3oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • 4 lg faina
  • sare

Budinca de vanilie:

  • 800ml lapte
  • 50 g +50 g zahar
  • 30 g amidon
  • sare
  • 2 oua mari+1 galbenus
  • 1 esenta de vanilie
  • 50 g unt

Decor

  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Prepararea blatului pentru tarta

-peste albusurile batute spuma cu putina sare se adauga zaharul,mixam pana se topeste complet

-galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam in bezea

- adaugam si faina cernuta ,omogenizam compozitia

-turnam in tava de tarta unsa si tapetata cu faina

-coacem pana se rumeneste putin ,dar trece testul scobitorii.

Budinca o vom prepara dupa reteta de AICI

-turnam budinca peste blatul racit -decoram cu prune feliate iar deasupra ungem cu TortJelle incolor.

-dam la rece pana se intareste complet budinca.

Recomand din suflet aceasta tarta cu prune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere